Over B's Counseling

Mag ik me even aan u voorstellen Marcel Hienekamp initiatiefnemer en oprichter van B’s Counseling, behandelaar in de GGZ, GGZ-Agoog, ACT therapeut en ervaringsdeskundige.

Ik ben Marcel Hienekamp, geboren en opgegroeid in het midden van het land, om en nabij de Utrechtse Heuvelrug. De basis voor mijn verslaving was misschien wel het motto in mijn pubertijd “als je maar hard studeert en hard werkt dan komt alles vanzelf goed”; praten over gevoelens was daarom niet nodig en als ze er al waren dan was het meest makkelijke en het beste om ze te vermijden. Alcohol was een prima hulpmiddel daarbij en intimiteit en verbinding met mezelf en een ander kende ik daarom niet. Dit kwam al tijdens mijn studie aan de HEAO en daarna tijdens het vervullen van mijn dienstplicht als officier bij de artillerie van de koninklijke landmacht, heel goed van pas. Daarna ben ik mijn loopbaan gestart binnen marketing en sales bij grotere multinationals en ook daar was alcohol vaak de oplossing. Streven naar succes en de daarbij horende spanningen, niet tevreden zijn met gevoelens van het moment en het gebruik van middelen gingen hand in hand. Deze combinatie hield niet lang stand, de oplossing was het probleem geworden en ontslag volgde. De intense uitputtingsslag duurde nog geruime tijd voort totdat ik mijn dieptepunt bereikte en bijna alles kwijt was. In 2007 ben ik klinisch opgenomen in Schotland, doodmoe van het vallen en opstaan en diep van binnen doodmoe van het leven.

“Terug naar de wereld van marketing en sales of iets anders”. Dat was de vraag waar ik dacht dat ik voor stond na mijn klinische behandeling. Het besef van dankbaarheid om niet meer “in de psychologische goot” te liggen maakte dat ik me, na ruim een jaar van bezinning en oriëntatie, wilde gaan inzetten voor mensen met verslavingsproblematiek. Mijn persoonlijke missie is dat ik anderen wil ondersteunen bij het herstel van hun problematiek zodat zij niet de weg hoeven te lopen die ik gelopen heb.
Ik ben inmiddels zo’n 10 jaar bezig met het bieden van steun aan mensen met verslavingsproblematiek als behandelaar van cliënten. Daarnaast bied ik ook steun aan naasten van mensen met verslavings problematiek omdat ik in mijn privéleven de impact van psychische problematiek op naasten gezien heb en deze impact ook altijd weer tegenkom in mijn werk bij gerenommeerde (GGZ) verslavingsinstellingen.

De laatste 5 jaar ben ik in dienst bij Rodersana, onderdeel van het Zorg van de Zaak netwerk. Voortdurende opleiding en studie hebben ertoe geleid dat ik mijn Bachelor Social Work met specialisatie GGZ-agoog behaald heb en ingeschreven sta bij het (kwaliteits) beroepsregister voor GGZ–agogen bij het Registerplein. De laatste jaren ben ik me gaan specialiseren op het gebied van ACT (Acceptance en Commitment Therapy).

Als GGZ-Agoog, ACT therapeut en ervaringsdeskundige ben ik in staat om op individueel en groepsniveau en in trainingen vanuit verschillende perspectieven empathisch te confronteren. Dit doe ik vanuit warmte, zorg en respect om zaken weer helder te krijgen.

(Opnieuw) echt verbinding maken met mezelf en anderen verrijkt mijn leven; van eenzaamheid en intensiteit naar verbinding en intimiteit met jezelf en je medemens.

Beroepsvereniging

Marcel Hienekamp is aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen.

  • Geregistreerd in het Register GGZ-agogen (nr. 461027056)
  • Lid Beroepsvereniging van Professionals in Sociaal Werk (BPSW nr. 621946)
  • Lid van beroepsvereniging Vereniging Integrale Vitaliteitkunde (VIV nr. 1907992)
  • AGB code zorgverlener: 90108485
  • AGB code praktijk: 90067530
  • KvK nummer 30212714
  • BTW nr. NL001328029B55
  • HBO Bachelor Social Work – GGZ-agoog